En av de stora trenderna bland matkretsar är espresson. Vi svenskar dricker mycket kaffe, främst bryggkaffe, men den italienska espresson har vunnit mycket mark de senaste åren och allt fler svenskar inser tjusningen i att dricka en härligt intensiv kopp espresso efter maten eller bara till ett fika eller på morgonen. Det är helt enkelt aldrig fel med en espresso.

För att man ska kunna tillreda en espresso behövs inte bara kaffe av hög kvalitet, det krävs också att man har en maskin med väldigt högt tryck, annars får man inte till den där riktiga espresson. För den som har ett mindre kök eller inte har råd med en stor espressomaskin så finns det ett väldigt gott alternativ i att köpa en kapselmaskin. De som är ledande på marknaden är Nespresso, som genom både sina snygga väldesignade maskiner och framgångsrika koncept med högkvalitativt kaffe i aluminiumkapslar tagit världen med storm. Med en Nespressomaskin kan man med ett enkelt knapptryck få en perfekt espresso. Det finns också en annan leverantör som gör kapslar anpassade efter Nespressos maskiner, nämligen Caffeimpresso.

En del förstår inte riktigt grejen med att ha en kapselmaskin, till exempel den här krönikören i Expressen. Vad som är ganska tydligt är dock att hon är väldigt dåligt påläst då hon både verkar tro att Nespresso tillverkar te samt att hon verkar vara av uppfattningen att en espresso är samma sak som snabbkaffe man kan koka på spisen. Helt enkelt finns det en stor okunskap bland många, som denna person. Lyckligtvis finns det många som också förstår skillnaden mellan snabbkaffe kokat på spisen och en fin espresso framställd under högt tryck, och dessa kan förhoppningsvis få personer som Maria Rydhagen att förstå hur lite hon kan om kaffet i fråga. Sprid denna kunskap så att folk inte blir vilseledda av sådana som hon!