Se till att ha massor av mysiga middagar i höst! Men vad ska du laga egentligen? Rustik och varm mat passar bäst i höstmörkret, både vegetariskt och kötträtter. Här ges tips på flera riktigt goda maträtter för dig att laga till.

Se till att njuta av en riktigt härlig höstmiddag till helgen, eller flera! Nu är det dags för grytor, annan rustik mat och tända ljus. För fler recept, kolla in http://www.nybergsdeli.se/recept.

Soppa och gryta som gör succé

Ett hett tips är att laga en snabb kycklinggryta, fisksoppa eller någon annan soppa, som du lägger ner en extra stund kärlek på. Det kommer garanterat att bli uppskattat, inte minst med en härlig skiva surdegsbröd till. Gör en fisksoppa med saffran tillexempel, den tar endast 20 minuter att göra. Den servas med fördel tillsammans med krutonger och aioli. Läs receptet här i denna artikel från Aftonbladet.

Rotfrukter är perfekt på hösten

På hösten äter man med fördel mat från jorden. Rotfrukter av olika slag kan man göra mycket gott på. Du kan rosta dem i ugn, lägga i soppor, göra mos av, råriva, lägga i grytor eller varför inte i sallader, tipsar Göteborgsposten om. Man kan även riva ner rotfrukter i bröddeg. Det blir supergott och saftigt samt också lite nyttigare. Vi borde verkligen bli bättre att äta efter säsong, eftersom de säsongsbaserade matvarorna också är som bäst när det är säsong för dem. Något som kanske säger sig självt. Välj med fördel ekologiska rotfrukter, de smakar faktiskt oftast mer än konventionellt odlade.

Middagstips – grillade tunnbröd med kantareller

Hur gott låter inte denna rätt: grillade tunnbröd fyllt med kantareller och servas med citronaioli? Det blir som en slags quesadillas, fast med svensk touch! Det är en svårslagen smakkombination med persilja, västerbottenost, smör, citron och svamp som tagits fram av Kocken Isa Ekstam. Hon ger ut hela receptet som tips i en artikel från Sveriges Radio. Det är en salig blandning som i kombination blir så himla gott, med allt från kantareller, kikärtor och spiskummin till riven västerbottenost. Enkelt är det att laga också.